[Katalog proizvoda]  [O nama]

19.05.2024.
Važeći obračunski kurs:1€=120,00 DIN, 1$=110,00 DIN 

CIM GAS DANI 2016 - MIDEA DAN - 10.06.2016.


CIM GAS DANI 2016

 

U prelepom ambijentu nadomak Palićkog jezera u Eko Centru održani su CIM GAS DANI 2016.

 

U periodu od 08. – 10. 06. 2016. održana su stručna predavanja i predstavljanje novih proizvoda kao i primeri primene ovih proizvoda u praksi. Ove godine posebno je obeležen i jubilej, 25 godina postojanja i rada CIM GAS d.o.o.
25 godina CIM GAS

MIDEA DAN - 10.06.2016.

Posledenjeg dana stručnih predavanja održano je predavanje o proizvodima Midea, odnosno njihovog komercijalnog sistema pod logom MDV by Midea, čiji je ekskluzivni uvoznik za Srbiju CIM GAS.

Direktor CIM GAS-a g. Kern Čaba, pozdravio je goste, i još jednom se osvrnuo na obeležavanje 25 godina postojanja CIM GAS-a u radnom ambijentu, kroz ovakva i slična predavanja i prezentacije.

CIM GAS DANI 2016

U izostanku g. Nick Youyanga iz Kine, koji je u poslednjem trenutku morao da otkaže dolazak u Srbiju, predavanje je održao Matoš Igor, dipl.maš.inž. iz CIM GAS-a. 

Nakon predstavljanja saradnje između Midea i CIM GAS-a koja datira još od 2009. godine, kao i proizvodnog programa u CIM GAS-u prešlo se na predstavljanje novih proizvoda.

CIM GAS DANI 2016

Prvo je predstavljena nova serija DC inverterskih toplotnih pumpi M-Thermal Mono koja objedinjuje sve potrebe jednog domaćinstva koje se tiču grejanja, hlađenja kao i pripreme tople sanitarne vode. Predstavljene su inovacije korišćene pri razvoju ove toplotne pumpe, koje se pre svega odnose, na uštedi prostora, smanjenju nivoa buke, energetskoj efikasnosti kao i jednostavnosti upotrebe. Prikazane su i mogućnosti u odnosu na konkurenciju. Ovaj model je u fazi sertifikacije i pripreme za masovnu proizvodnju, a do kraja ove godine je planirano da počne i prodaja ovog modela u Srbiji.

 

CIM GAS DANI 2016

U nastavku su prikazani mini čileri, kao i vazduhom hlađeni modularni čileri sa širokim izborom snage. Još jednom nakon niza inovacija koji prate tehnološki razvoj u ovom segmentu, Midea se još jednom fokusirala na uštedi prostora za montažu, kao i fleksibilnosti priključenja ovakvih sistema paralelno ili redno kako bi formirali sistem čilera. Nove jedinice ovih čilera su u fazi testiranja i očekuje se njihova proizvodnja u 2017. godini.

Kod novih fan-coil jedinica predstavljeni su DC i AC tipovi. Još jednom predstavljen je širok izbor kasetnih, kanalskih, zidnih, podnih i parapetnih jedinica, kao i mogućnosti povezivanja i upravljanja ovim jedinicama.

CIM GAS DANI 2016

Za kraj je ostavljeno predavanje o novoj VRF DC inveretrskoj jedinici V5X. Dugogodišnji razvoj ovih jedinica kao i prikupljanje iskustava sa različitih tržišta Midea se potrudila da predstavi jedinicu koja u dosta segmenata nadmašuje konkurenciju. Jedinica se ističe pre svega jedinstvenim dizajnom koji je ostvaren u saradnji sa najboljim francuskim dizajnerima, a dalje opet u uštedi prostora za montažu, fleksibilnosti priključenja, rada u ekstremnim spoljašnjim uslovima, kao i sveobuhvatnoj DC inverterskoj tehnologiji. Takođe prikazane su i mogućnosti povezivanja na unutrašnje jedinice kao i upravljanje celim sistemom. Ovaj model biće dostupan u Srbiji tokom leta 2016. godine.

CIM GAS DANI 2016

Poseban osvrt dat je i na softver proizvođača Midea, koji na osnovu zadatih projektnih parametara može odrediti ne samo izbor spoljašnje i unutrašnjih jedinica, već i sav pribor i materijal za montažu jednog takvog sistema.

CIM GAS DANI 2016

Na kraju su prikazane reference CIM GAS-a na kojima se vidi praktična primena proizvoda kako u domaćinstvima tako i u industriji. Za svaki primer, prikazan je projektni zadatak, izvod iz projekta, izbor jedinice i fotografije izvedenog stanja, kao i komentari o samom funkcionisanju sistema i iskustvima u korišćenju.

CIM GAS DANI 2016

Nakon kratke i zanimljive diskusije kao i međusobnog razmenjivanja iskustava od projektovanja do montaže ovih proizvoda, druženje je nastavljeno u prelepom ambijentu restorana HEDERA u Hajdukovu.

CIM GAS DANI 2016


Osmrtnicama

smrtovnice