[Katalog proizvoda]  [O nama]

19.05.2024.
Važeći obračunski kurs:1€=120,00 DIN, 1$=110,00 DIN 

CIM GAS DANI 2016 - BAXI DAN - 09.06.2016.


CIM GAS DANI 2016

 

U prelepom ambijentu nadomak Palićkog jezera u Eko Centru održani su CIM GAS DANI 2016.

 

U periodu od 08. – 10. 06. 2016. održana su stručna predavanja i predstavljanje novih proizvoda kao i primeri primene ovih proizvoda u praksi. Ove godine posebno je obeležen i jubilej, 25 godina postojanja i rada CIM GAS d.o.o.
25 godina CIM GAS

 BAXI DAN - 09.06.2016.

 

Drugog dana stručnih predavanja, održano je predavanje o novim proizvodima proizvođača gasnih kotlova BAXI, posebno interesantno za distributere, izvođače i projektante.

Na početku predavanja goste iz cele Srbije je pozdravio direktor CIM GAS-a g. Kern Čaba, istakavši kako BAXI zauzima veliko mesto u istoriji CIM GAS-a. U 25 godina postojanja CIM GAS-a kotlovi Italijanskog proizvođača se prodaju već 20 godina. Danas BAXI gasni kotlovi, nekada pod nazivom OCEAN, čiji se modeli još uvek mogu zateći u domaćinstvima širom zemlje.

CIM GAS DANI 2016

Stručno predavanje su održali Giovanni Taglioli menadžer prodaje BAXI S.p.A. i Žolt Sabo Rac, šef prodaje CIM GAS-a.

Nakon kratkog predstavljanja istorije BAXI S.p.A. jednog od lidera današnje grupacije proizvođača gasnih kotlova BDR Thermea, kao i saradnje sa CIM GAS-om prešlo se na predavanja.

Predavanje je obuhvatilo predstavljanje 2 nova konvencionalna gasna kotla ECO5 COMPACT i Main5. Posebno je istaknuto kako su inovacije pri izradi ovih kotlova došle iz iskustva i problema koji su se javljali na raznim tržištima (posebno Rusija). Iz toga je izdvojeno: izostanak presostata, kontrola sagorevanja (GDC – Gas Detection Control), mogućnost rada na niskom naponu struje (170 V) i niskom pritisku gasa (4 mbar), kompaktne dimenzije, jednostavnost montaže i održavanja. Posebno je zanimljivo da će ove inovacije dobro doći i korisnicima u Srbiji.

CIM GAS DANI 2016

Nakon toga prešlo se na predstavljanje palete proizvoda gasnih kondenzacionih kotlova većih snaga u zidnoj ili podnoj (stabilnoj) izvedbi snaga od 35 kW do čak 650 kW kao i mogućnost povezivanja ovih kotlova u kaskade.

 

Predstavljene su i mini kotlarnice, kabineti gde se u kombinaciji mogu smestiti jedan ili više zidnih kotlova (Luna Duo-tec MP snaga od 35 do 110 kW), sa svim potrebnim priključcima, hidrauličnim skretnicama, baferima, u Srbiji poznati kao generatori toplote. Prikazana je i primena ovakvih mini kotlarnica koje se smeštaju van objekta kako ne bi zauzimale operativnu površinu unutar objekta.

 CIM GAS DANI 2016

Istaknuto je i da su stabilni gasni kondenzacioni kotlovi velikih snaga POWER HT i POWER HT-A proizvedeni u fabrici u Nemačkoj. Kotlovi su sa novim aluminijumskim izmenjivačima toplote, a takođe poseduju i upravljačke sisteme koji se lako mogu dograditi i povezati. Raspon snaga ovih kotlova ide od 230 do 650 kW.

CIM GAS DANI 2016

Prikazan je i nov model DC inverterskih split sistema klima uređaja u MONO i MULTI izvedbi italijanskog proizvođača, kao kompletiranje palete proizvoda i mogućnosti kompletnih rešenja za grejanje i hlađenje domaćinstava. 

CIM GAS DANI 2016

Na kraju, ali ne manje važno, istaknuto je kako je vlasnik ove grupacije BDR Thermea, fondacija, i kompletan profit se ulaže u istraživanja i razvoj novih proizvoda. 

Na kraju predavanja prikazane su reference i praktična primena proizvoda u Italiji i širom sveta. Posebno je dat osvrt na zamenu starih sistema grejanja sa novim sistemima grejanja na gas ili u kombinaciji gasni kotlovi/solarni sistem, i uštede koje su pritom ostvarene.

 CIM GAS DANI 2016

Gosti su imali slobodno vreme posle predavanja za uživanje u prelepom ambijentu Parka Palić i Palićkog jezera, a uveče je organizovana zajednička večera u restoranu HEDERA u Hajdukovu.

CIM GAS DANI 2016